Cvrčak i mrav za osnovce

Cvrčak i mrav za osnovce

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića sa ciljem upoznavanja najmlađih sa pozorištem i razvijanjem kulturne svjesti kod mladih, Gradsko pozorište Gradiška odigraće svoju predstavu “Cvrčak i Mrav” u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci učenicima Osnovnih škola sa teritorije grada i to po sljedećem rasporedu:

– ponedeljak, 26. 09. 2022.  OŠ “Vaso Čubrilović”, termini igranja (10.45 i 13.45 časova),  utorak, 27. 09. 2022.  OŠ “Danilo Borković”, termini igranja (10.45 i 13.45 časova), petak 30. 09. 2022. OŠ “Kozarska djeca”, OŠ “Sveti Sava” Dubrave i OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” Turjak, termin igranja (12 časova).

U martu smo uspješno realizovali igranje predstave “Pastorala” za srednje škole, pa se nadamo uspješnoj realizaciji i ovog projekta i saradnji Gradskog pozorišta Gradiška sa našim osnovnim školama. Ovaj put predstava je namjenjena osnovcima od prvog do petog razreda. U oktobru ćemo realizovati igranja za osnovne škole u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima

Plan je da oko 1800 đaka pogleda našu predstavu  Cvrčak i Mrav” i da bude odigrano devet predstava. Ovaj projekat realizujemo sa Kulturnim centrom uz podršku Odjeljenja za društvene djelatnosti a uz pokroviteljstvo gradonačelnika Zorana Adžića i pomoć njegovog kabineta.

Predstava za djecu “Cvrčak i Mrav” je na našem repertoaru od februara ove godine i odigrana je šest puta. Predstavu su osmislili, režirali i igraju glumci Anando Čenić i Dragana Ilić. Predstava je rađena po Ezopovoj basni, pršti igrom, pjesmom i energijom dvoje mladih glumaca koji na svakom igranju oduševe mališane. U junu smo nastupili u Vrbaškoj u sklopu manifestacije “Vesela Vrbaška”, a julu ove godine nastupili smo na festivalu “Limenka Fest” u Novom Sadu gdje smo pobrali ovacije za našu predstavu.