Dušan Kovačević u posjeti Grad pozorištu

U Kulturnom centru je 08. 06. 2013. Grad pozorište izvelo svoju predstavu “Generalna proba samoubistva”, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji prof. dr Luke Kecmana. Ovo je drugo izvođenje predstave u Gradišci, nakon premijere koja je odigrana 25. 04. 2013. ove godine. Posebnost ove reprize je dolazak Dušana Kovačevića na predstavu, te jedno malo književno veče koje je upriličeno prije same predstave, a koje je vodila profesorica Radana Stanišljević.

Publika u maloj sali Kulturnog centra bila je oduševljena prisustvom ovog velikog gosta iz Beograda, koji je u svom umjetničkom opusu napisao najznačajnije dramske tekstove i filmske scenarije na prostorima bivše Jugoslavije kao što su: Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, Profesionalac, Balkanski špijun, Sabirni centar, Radovan III, Sveti Georgije ubiva aždahu, Poseban tretman i druge.

Nakon predstave Dušan Kovačević je u restoranu Đerdan nastavio druženje sa ekipom Grad pozorišta i sa načelnikom Opštine Gradiška Zoranom Latinovićem i načelnikom za društvene djelatnosti Danom Maleševićem. Sa akademikom Kovačevićem koji je trenutno na funkciji direktora Zvezdara teatra u Beogradu došao je i producent ovog renomiranog teatra Dragiša Ćurguz, te je načelno dogovorena saradnja između Zvezdara teatra i Grad pozorišta, koja će se realizovati uz pomoć naše Opštine i odjeljenja za društvene djelatnosti. Podršku takvoj saradni i povezivanju sa Beogradskom kulturnom scenom dao je i novi direktor Kulturnog centra Željko Blagojević.

Foto: Radimirović Goran Riro