Dva gostovanja Gradskog pozorišta Gradiška u istom danu

Gradsko pozorište Gradiška je nakon 13 godina rada, po prvi put gostovalo istu noć sa dvije predstave u dva različita pozorišta, i to u dvije različite države.

U Gradskom pozorištu Jazavac u Banja Luci u subotu 27. 11. 2021. godine direktor i umjetnički direktor našeg  pozorišta Draško Vidović i Admir Mešić odigrali su predstavu „Otvarač za konzerve“  koju je banjalučka publika odlično prihvatila i ispratila dugotrajnim aplauzima. Ovo je nastvak saradnje sa našim kolegama iz  „Jazavca“ koje smo ove godine ugostili kod nas dva puta i to sa predstavama „ Malo Blago“ koja je odigrana povodom Dana žena i predstava za djecu „ Put po svijetu na trotinetu“ koja je odigrana 14.07 na Ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja.

Isti dan u Narodnom pozorištu Sombor naše pozorište predstavilo se sa monodramom „ Ja sam pas i zovem se Salvatore“ , koja je autorski projekat naše kolegice Jelene Kesić koja je premijerno ovu predstavu izvela 10. juna u našem pozorištu. Ovo je i prvo gostovanje u Somboru sa nadom  da ćemo nastaviti saradnju sa ovim renomiranim pozorištem iz Srbije.

Ovaj ozbiljni umjetnički  i produkcijski napor , iako nemamo tehničke ni ljudske resurse, uspjeli smo realizovati na visokom profesionalnom nivou i tako na najbolji način predstavili i svoj rad, kao i naš grad Gradišku.