Generalna proba samoubistva – premijera

85U Kulturnom centru u Gradišci 25. 04. 2013. godine u sklopu manifestacije “Obilježavanje dana opštine Gradiška”, Grad pozorište Gradiška je izvelo premijeru predstave “Generalna proba samoubistva” pisca Dušana Kovačevića.

Predstava je naišla na odličan prijem publike u punoj sali Kulturnog centra. Glumci Grad pozorišta pred sobom su imali veliki zadatak koji su na maestralan način rješili, uz veliku podršku, znanje i upornost reditelja Luke Kecmana. Predstava “Generalna proba samoubistva” je aktuelna priča koja na komičan način govori o manipulaciji,izgubljenim ljudima u današnjem vremenu koji se u njemu ne snalaze, a predstava govori i o trgovini ljudima i ljudskim organima. Predstava u tri čina, na prepoznatljiv “Kovačevićevski način” publiku iznenađuje iz čina u čin, tjera je da se i smije i plače, šokira i šalje ozbiljne poruke kroz komičan okvir.

U predstavi igraju četiri glumca,koji igraju osam različitih likova,tako da je predstava puna transformacija u kojima se vidjela sva raskoš glumačkog talenta domaćih glumaca. U predstavi igraju: Admir Mešić, Draško Vidović, Velimir Blanić i Jovanka Božović Milovanović. Scenografiju i vizuelni identitet predstave radio je akademski slikar Radovan Vukosav, a kostime kostimograf Narodnog pozorišta Republike Srpske Jelena Karanović Vidović. Koreografiju tanga radila je Ida Jonaš, profesionalni instruktor plesa, plesnog studija “Gema” iz Banja Luke. Reditelj predstave je prof. dr Luka Kecman dekan Akademije umjetnosti u Banja Luci.

Poslije izvedene premijere publici se obratio i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, koji je pozdravio prisutne i naglasio važnost ovakvih kulturnih događaja u Gradišci. Nakon premijere publika je imala priliku da se druži sa ekipom predstave  na koktelu u restoranu Đerdan.

Galerija slika sa premijere