Glumci Grad pozorišta Gradiška u posjeti Zvezdara Teatru Beograd

Glumci Grad pozorišta Gradiška Draško Vidović i Admir Mešić, ujedno i direktor Grad pozorišta Gradiška, bili su u radnoj posjeti Zvezdara Teatru iz Beograda  9. i 10. 4. 2014. godine. Sastali su se sa direktorom Zvezdare, našim velikim prijateljem i piscem Duškom Kovačevićem koji nas je pozvao da dođemo na premijeru predstave “Rođendan gospodina Nušića” koju je pisao Duško Kovačević a ujedno i režirao zajedno sa rediteljm Nebojšom Bradićem.

Tom prilikom gospodin Kovačević nam je besplatno ustupio autorska prava na tekst iz njegovog stvaralaštva a po našem izboru što je zaista velika čast i podrška našem pozorištu. Pored posjete predstavi “Generalna proba samoubistva” u Gradišci kada je pohvalio našu predstavu, nakon toga je i odlučio da ustupi prava, ovo je još jedan korak podrške. Pored toga smo dogovorili i gostovanje predstave “Rođendan gospodina Nušića” u Gradišci.

Predstava na čijoj premijeri smo uživali, biće upriličena i u Gradišci u nedelju 15. 06. 2014. godine kada će gospodin Dušan Kovačević ponovo posjetiti “Grad pozorište” i Gradišku. Inače ova predstava je originalna proslava sto pedesetog rođendana Branislava Nušića.

02