Grad pozorište – saradnja sa srednjim školama u Gradišci

Od 11. do 13. marta 2013. godine u Kulturnom centru u Gradišci, realizovan je projekat Grad pozorišta i srednjih škola u Gradišci, s ciljem da u svakom polugodištu srednje škole organizovano pogledaju predstave Grad pozorišta.

Ovaj projekat je prošle godine realizovan sa predstavom “Ne igraj na Engleze”, a u ovom polugodištu za srednje škole prikazali smo predstavu našeg “Omladinskog studija” , “Naša deca” našeg najpoznatijeg komediografa Branislava Nušića, a predstavu je režirao glumac Draško Vidović. U predstavi igraju srednjoškolci: Dragan Mikač, Nikola Đorđić, Nemanja Plotan, Ivana Gudalo, Andrea Popravak i Katarina Peulić.

Na ovaj način su srednjoškolci igrali za svoje vršnjake, te na taj način približili pozorišnu umjetnost  i književnost tom uzrastu. U toku tri dana odigrano je šest predstava, a kroz Kulturni centar je za ova tri dana prošlo skoro 2 000 srednjoškolaca. Publika je bila oduševljena predstavama, te ovacijama ispratila svaku predstavu, a polaznici “Omladinskog studia” su pokazali svoj talenat i kreativnost.

Ovaj projekat je podržalo Odjeljenje za društvene djelatnosti opštine Gradiška na čelu sa prof. dr Danom Maleševićem, koje je prepoznalo važnost ovakve edukacije i podizanja kulturne svjesti naše omladine, koja u tom uzrastu nema priliku posjećivati kulturne manifestacije, a na ovaj način Grad pozorište formira i svoju buduću publiku.