Grad pozorište za srednjoškolce

U Kulturnom centru  18. 19. i 20. februara Grad pozorište odigralo je predstavu  “Generalna proba samoubistva” za gradiške srednje škole. Ovo je treća godina uspješne saradnje između srednjih škola i Grad pozorišta, koja ima za cilj da srednjoškolci sa svojim profesorima organizovano, u školskim smjenama posjećuju predstave našeg pozorišta sa namjerom da se tom uzrastu  ponude dobri kulturni sadržaji, približi pozorišna umjetnost i afirmišu pozitivne vrjednosti.U ova tri dana Grad pozorište je izvelo šest predstava, svakog dana po dvije, i to u utorak za Tehničku školu, u srijedu za Srednju stručnu i tehničku školu i u četvrtak za Gimnaziju.

U ova tri dana kroz Kulturni centar je prošlo 1800 gradiških srednjoškolaca koji su sa oduševljenjem i ovacijama pratili glumce na sceni. Ovaj događaj slobodno se može nazvati pozorišnim praznikom u našem gradu, koji je već postao tradicija i koji će se i u budućnosti realizovati sa svakom predstavom našeg pozorišta. Cilj je da se kroz ovakav vid interakcije između pozorišta i srednjih škola formira buduća pozorišna publika u našem gradu.

Ovaj projekat je realizovan u zajedničkoj organizaciji Grad pozorišta, srednjih škola i njihove uprave, logističke i tehničke podrške Kulturnog centra, i naravno pokroviteljstva Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Gradiška.

 

IMG_3717