Gradiška – mali Beograd

Sinoć je u Skupštini grada Beograda (Stari dvor), a u sklopu manifestacije “Dani Gradiške u Beogradu”, predstavljen album “Građanska Gradiška” Zavičajnog muzeja Gradiška.

U sklopu umjetničkog programa nastupili su i glumci Gradskog pozorišta Gradiška, koji su izveli kratku predstavu “Gradiška – mali Beograd” ,u kojoj su predstavili neke od značajnih ličnosti našeg grada na prelazu između 19. i 20. vijeka,kao što su Veljko Čubrilović (Đorđe Janković, Vaso Vidović (Draško Vidović) i dr. Jovo Malić(Admir Mešić), a ulogu krčmarice i naratora igrala je Miljka Brđanin. Scenario i režiju potpisuje Draško Vidović, a predstava je urađena u saradnji sa Zavičajnim muzejom Gradiška, a na osnovu njihove istorijske dokumentacije iz tog perioda.

Ovom izuzetno važnom događaju za naš grad u Starom dvoru, prisustvovale su mnoge visoke zvanice iz Republike Srpske i Srbije, a među njima i Nj. K. V. princ Aleksandar Karađorđević. Ovu kratku predstavu gradiška publika će imati priliku vidjeti 24. aprila na Svečanoj akademiji povodom Dana Grada u Kulturnom centru Gradiška u 19 časova.