Humanitarna saradnja Grad pozorišta Gradiška i Pozorišta Prijedor

Grad pozorište Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom Gradiška organizovalo je humanitarnu predstavu 22. 05. 2014. godine, a riječ je o predstavi “Večera budala” Pozorišta Prijedor.

Građani Gradiške su se masovno odazvali na ovu humanitarnu akciju, te je prodano 688 ulaznica, a sav prihod je uplaćen na račun Vlade Republike Srpske za pomoć nastradalima od katastrofalnih poplava koje su zadesile naš region.Velika sala Kulturnog centra bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je uživala u sjajnoj predstavi Prijedorskog pozorišta. Ovim putem “Grad pozorište” se zahvaljuje našim građanima i privrednim subjektima koji su pokazali veliku solidarnost, te se i na ovaj način se uključili u pomoć nastradalima od poplava.

U istoj akciji Grad pozorište Gradiška je 25. 05. 2014. godine gostovalo u Prijedoru sa svojom predstavom “Generalna proba samoubistva” gdje su domaćini prodali 231 ulaznicu, ali taj broj je zadovoljavajući uzimajući u činjenicu da je i grad Prijedor pretrpio znatne štete od poplava.
Ova humanitarna akcija umjetnika i kulturnih radnika ova dva grada rezultovala je prodajom 919 ulaznica po cijeni od 5 KM a ukupan prihod sakupljen ovom akcijom iznosi  4 595 KM.

Ponosni smo na ovaj rezultat i zahvaljujemo svima koji su se odazvali na ovu akciju, kao i umjetnicima i radnicima oba pozorišta i Kulturnog centra Gradiška koji su u ovoj velikoj akciji  volontirali, odričući se honorara i dnevnica u korist nastradalih od poplava.

Prilozi Info+ kanala Gradiška (www.gradiska.tv)