Ja sam pas i zovem se Salvatore ponovo pred gradiškom publikom

Predstava „Ja sam pas i zovem se Salvatore“ našeg pozorišta, a po tekstu našeg savremenog pisca Veselina Gatala ponovo pred gradiškom publikom.

Ovo je autorski projekat naše kolegice iz Zrenjanina Jelene Kesić, koja je našoj publici poznata iz predstava „Veseli kvartet“ i „Kuda idu stare godine“. Ovaj put u ulozi psa Salvatorea u odličnoj monodrami koju je naša publika imala priliku vidjeti premijerno 10.06 ove godine.

“Predstava Ja sam pas i zovem se Salvatore je dirljiva i emotivna priča o jednom običnom psu mješancu, njegovom pogledu na život, o psu koji se nađe u paklu nesretnog rata devedesetih, i njegovom pokušaju da shvati zašto ljudi rade loše stvari jedni drugima. Ova predstava govori o odnosu pasa i ljudi, toj ljubavi i povezanosti, želji da budemo jedni kraj drugih, vezi i prijateljstvu za čitav život. Jelena u ulozi Salvatorea je doprla do srca publike i probudila duboke emocije svih nas koji imamo, ili smo imali nekog psa za kojeg smo se vezali u životu. Kroz ovu priču o psu, mnogo više saznajemo o sebi samima, o nama ljudima i našim tamnim stranama.”

Predstava će biti izvedena u subotu 30. 10. 2021. godine u 20h u maloj sali Kulturnog centra .

Cijena ulaznice 5KM