Jugoslavija moja otadžbina

Gradsko pozorište Gradiška poziva vas na predstavu “Jugoslavija moja otadžbina”  Pozorišta Prijedor, koja je na ovogodišnjim pozorišnim susretima u Jajcu proglašena najboljom predstavom u BiH.

Predstava, na kojoj su radili glumci tri pozorišta: iz Banjaluke, Prijedora i Kopra, prati priču o sinu iz mješovitog braka, koji je kao dijete bio svjedok raspada Jugoslavije, a kao mladić traga za ocem osumnjičenim za ratne zločine.

Glavne uloge oca i sina tumače glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Boris Šavija i mladi glumac iz Kopra Blaž Popovski.

U predstavi igraju glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin i Željko Erkić, glumci Pozorišta Prijedor Sabina Halilović, Dean Batoz i Mirela Predojević, kao i glumci Gledališča Koper Blaž Popovski, Igor Štamulak, Mojca Partljič i Tjaša Hrovat.

Scenografiju je uradila Dragana Purković Macan, kostim Jelena Vidović, a muziku i video dizajn Petar Bilbija. Za scenski pokret bila je zadužena Marija Milenković. Režija Marko Misirača.

Predstava će biti izvedena u ponedeljak  18. 102021. godine u maloj Sali Kulturnog centra sa početkom u 20 h.

Cijena ulaznice je 7 KM.