Kumovanje, ludom radovanje za pomoć u liječenju Ranke Gajić-Savić

U organizaciji Kulturnog centra Gradiška i Grad pozorišta Gradiška, sinoć je u gradiškom Kulturnom centru odigrana humanitarna predstava “Kumovanje, ludom radovanje”.

Prihod od prodaje ulaznica namjenjen je za liječenje teško oboljele Ranke Gajić-Savić iz Han Kola kod Banjaluke koja je oboljela od sistemskog eritemskog lupusa. Ova teška bolest napada i uništava imuni sistem i sve organe. Kod Ranke su već stradala oba bubrega, a djelimično su napadnuta pluća, srce i nervni sistem. Rankina majka Snježana Savić, rekla je da je njena kćerka već tri i po godine na hemodijaliznoj terapiji zbog i dodala da joj je neophodna hitna transplatacija bubrega, za šta je potrebno 40 000 evra. Prema njenim riječima , klinici u Francuskoj uplaćeno je oko 20 000 evra, a isto toliko nedostaje da bi Ranka dobila šansu da nastavi život pored svoje djece.

Ona je zahvalila Kulturnom centru , Grad pozorištu ali i svim ljudima velikog srca koji su došli na humanitarnu predstavu i istakla da im ova pomoć i podrška puno znači.

Glumac , Admir Mešić , rekao je da Grad pozorište svaku predstavu koju napravi odigra i u humanitarne svhe i naglasio da je, između ostalog , njihova uloga ali i želja da pomognu onima kojima je potrebno.

Sredstva za liječenje Ranke Gajić-Savić mogu se uplatiti i na račun:551-720-255-561-84-63 kod UNIKREDIT banke a.d. Banjaluka sa naznakom za “Pomoć u liječenju Ranke Gajić- Savić”.