Kumovi – nova predstava Grad pozorišta Gradiška

U srijedu 07. 10. 2015. godine  u Kulturnom centru u Gradišci održana je konferencija za novinare povodom početka rada na novoj predstavi Grad pozorišta Gradiška. Riječ je o predstavi “Kumovi” autora Dušana Kovačevića,a u režiji prof.dr Luke Kecmana.

Ovo je nastavak saradnje sa našim najvećim živućim komediografom Dušanom Kovačevićem, koji nam je na osnovu uspješno realizovane prethodne predstave, “Generalna proba samoubistva” ustupio besplatno autorska prava na svoje pozorišne tekstove. U konsultaciji sa autorom i rediteljem izabrali smo za naš novi projekat predstavu “Kumovi” koju je naš pozorišni velikan napisao 2012. godine.

U predstavi igraju:  Miljka Brđanin (glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske), Velimir Blanić( profesor glume na Akademiji umjetnosti Banja Luka), Renata Agostini (profesor scenskog pokreta na Akademiji umjetnosti Banja Luka), i glumci Grad pozorišta Gradiška Draško Vidović i Admir Mešić.

Ovaj pozorišni projekat finansijski podržali su  opština Gradiška i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a logistički i organizaciono Akademija umjetnosti Banja Luka i Kulturni centar Gradiška.

Nadamo se da će se i mnogi privredni subjekti odazvati na naš poziv za sponzorstvo, te tako pomoći uspješnoj realizaciji ovog važnog kulturnog projekta za naš grad. Premijera predstave je planirana u drugoj polovini novembra.