Kumovi – premijera

109U prepunoj sali Kulturnog centra u Gradišci sinoć je odigrana je premijera pozorišne predstave “Kumovi”, koja je otvorila novu pozorišnu sezonu Grad pozorišta. U predstavi  pored glumaca našeg pozorišta Draška Vidovića i Admira Mešića igraju i banjalučki glumci Miljka Brđanin, Renata Agostini i Velimir Blanić. Predstavu je režirao Dekan Akademije umjetnosti, prof.dr Luka Kecman.

Premijeri su prisustvovale visoke zvanice među kojima Ministar prosvjete i kulture dr. Dane Malešević i Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, koji se obratio publici naglašavajući važnost postojanja našeg pozorišta.

Publika je uživala u predstavi što je i pokazao veliki aplauz na kraju,a za sve one koji nisu prisustvovali premijeri, jer su karte rasprodane dan ranije, Grad pozorište u ponedeljak 07. 12. 2015. godine igra prvu reprizu ove predstave, a prvo gostovanje je u subotu 12. 12. 2015. u Banja Luci na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Produkciju predstave pomogli su Opština Gradiška, Ministarstvo prosvjete i kulture, Akademija umjetnosti, Kulturni centar i mnogi privredni subjekti iz našeg grada.

Nakon premijere učesnici predstave i publika družili su se na koktelu koji je pripremio Klub Akademik. Medijski sponzor je gradiški Info+ kanal.

Galerija slika sa predstave…