Ne igraj na Engleze gostuje u NPRS

Grad pozorište Gradiška gostuje u Narodnom pozorištu Republike Srpske. U četvrtak 29. 01. 2015. godine, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske izvešće predstavu Vladimira Đurđevića Ne igraj na Engleze, sa početkom od 20 časova.

15

Savremena predstava o trojici prijatelja, koji osim uspomena iz djetinjstva dijele i strast prema klađenju na rezultate fudbalskih utakmica engleskih liga. U trenutku kada je veća količina novca svoj trojici neophodna, oni će pokušati da ga nabave igranjem na “siguricu”. Međutim, kada se skupe da zajedno prate rezultate, shvatiće da su tipovali istu utikmicu, ali sva trojica različito.

Kako se rezultat utakmice bude “klackao”, tako će polako i isplivati sav prljav veš njihovog dugogodišnjeg prijateljstva. Nakon tog popodneva, za njih više ništa neće biti kao prije.

Likovi: Paun – 35 godina, nezaposlen, dobro udat, koeficijent  inteligencije dvocifren, strastven kladioničar; Bule – 35 godina, nezaposlen, inteligentan ali beskoristan i naizgled ravnodušan, strastven kladioničar, Piksi – 35 godina, doktor hitne pomoći, ženskaroš, slabić i, naravno, strastven kladioničar.

Reditelj: Duško Lončar

Autor: Vladimiro Đurđević

Glume: Admir Mešić, Zlatan Vidović, Đorđe Janković

Produkcija: Draško Vidović, Grad pozorište Gradiška

Scenografija i plakat: Radovan Vukosav

Kostimograf: Draško Vidović