Nova predstava Grad pozorišta

Grad pozorište Gradiška priprema novu predstavu. Kumovanje, ludom radovanje je komedija rađena po tekstu Ivana Panića iz Beograda.

Tekst se u originalu zove Kume,izgore ti  ali mi smo radili adaptacije na tekstu, kao i na samom naslovu. Premijera predstave trebala bi biti održana krajem maja ili početkom juna, rekao je Draško Vidović, direktor Grad pozorišta Gradiška. Ovo je prva predstava Grad pozorišta autentično gradiške produkcije, istaknuto je na konferenciji za medije. Komad je rađen u vidu duo drame, a glavne uloge tumače gradiški glumci: Draško Vidović i Admir Mešić.

Predstava je komedija u kojoj se govori o dva kuma, od kojih je jedan uspješni biznismen, koji je školu završio po kafanama, a drugi je inženjer, koji se nije snašao u novim sistemima vrijednosti. To je jedan društveno angažovan komad, sa mnogo humora. Mislim da je ovo veliki izazov za gradiške glumce, možda i najveći do sad, smatra Zlatan Vidović, reditelj predstave, nače glumac Narodnog pozorišta RS koji je prve glumačke korake načinio u rodnoj Gradiški

Predstava ima komičan karakter, ali se završava sa dramskim obrtom. Na ovom projektu radi manji broj ljudi, nego na prethodnima. Današnje stanje u kulturi je veoma nezavidno, tako da moramo pronaći načina da ispričamo dobre i kvalitetne priče, koje produkcijski nisu prezahtjevne, istakao je glumac Admir Mešić.

Draško Vidović, inače direktor Grad pozorišta Gradiška pohvalio je podršku koju im pruža Kulturni centar.