Nova predstava Gradskog pozorišta Gradiška – Emigranti

Gradsko pozorište Gradiška počelo je sa radom na novoj predstavi Emigranti. Komad se priprema prema tekstu Slavomira Mrožeka. U predstavi će igrati glumci Gradskog pozorišta GradiškaAdmir Mešić I Draško Vidović. Režiju potpisuje Zlatan Vidović.

„U pitanju je drama o dvojici emigranata koji su emigrirali iz svojih država, jedan politički emigrant,a drugi je svojevoljno otišao da radi u inostranstvo. Njih dvojica stanuju u oronulom stanu, podrumu i tu dolazi do njihovih rasprava. Bavićemo se time zašto ljudi odlaze iz svojih zemalja i kako se bore u tuđini i da li je tamo sreća. Ovu predstavu ćemo raditi kamerno, prvi put, to znači da će publika biti na sceni zajedno sa glumcima“ rekao je Zlatan Vidović, reditelj predstave.

Vidović ističe da nastoji da uradi nešto što publika do sada nije imala priliku da vidi i da ih navikava na bolje kvalitetnije stvari. Osim ove predstave uspješno je režirao i pozorišne komade “Kumovanje ludom radovanje” I “Ljubav” u izvođenju Gradskog pozorišta Gradiška. Premijera predstave Emigranti planirana za 6. jun ove godine.

„U ovoj predstavi pratićemo priču naših ljudi, jer je Zlatan nastojao da tema bude bliže našim ljudima, to se i ranije pokazao kao jedan veliki uspjeh. Zbog tog su naše predstave Kumovanje ludom radovanje i Ljubav i  dalje na repertoaru rekao je Admir Mešić, glumac.

„Drugu profesionalnu premijeru ćemo praviti na jesen. Mi smo bili radi ranije da počnemo sa ovom predstavom ali zbog administrativnih barijera nismo uspjeli“ kaže Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Plan je da Gradsko pozorište Gradiška ima najmanje dvije profesionalne premijere godišnje uz još neku predstavu za djecu.

Direktor ovog pozorišta Draško Vidović zahvalio se svima koji su podržali njihov rad posebno Gradu Gradiška i gradonačelniku Zoranu Adžiću.

Ovim putem najavili su i predstavu u izvođenju Zvezdara teatra Čorba od kanarinca koja će biti odigrana 15. maja. Karte za predstavu u kojoj glume Ljubomir Bandović i Mina Lazarević su u prodaji.