Odigrana Kolubarska bitka

Sinoć je u Kulturnom centru u Gradišci odigrana predstava Kolubarska bitka Pozorišta Prijedor koju je režirao Aleksandar Dunđerović.

U predstavi, koja je nastala prema romanu Dobrice Ćosića Vreme smrti, govori se o događajima u Prvom svjetskom ratu u Srbiji, a igraju glumci iz Prijedora, Banjaluke i Beograda: Goran Jokić, Slobodan Ćustić, Aleksandar Stojković, Branko Janković, Mirela Predojević, Željko Kasap, Dejan Batoz, Želimir Rivić, Siniša Vučićević, Dimitrije Vokić, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Milovan Srdić, Vasilije Pačariz i Dubravko Vukadinović.

Predstava Kolubarska bitka dosad je  igrana u Republici Srpkoj i Srbiji a planirano je da se igra i u Birmingemu, gdje kao profesor glume i režije na Kraljevskoj akademiji predaje režiser ove predstave Aleksandar Dunđerović, ali i drugim enegleskim metropolama kao što su London, Liverpul i Mančester.

Predstave Kolubarska bitka odigrana je pod pokroviteljstvom opštine Gradiška a publika je gromkim aplauzom nagradila maestralnu izvedbu glumaca Pozorišta Prijedor.

Foto: Radimirović Goran Riro