Odigrana predstava Otac i sin

U Kulturnom centru Gradiška odigrana je predstava “Otac i sin” autora Nebojše Romčevića u režiji Nikole Pejakovića.

Komad u originalu nosi naziv “Dečja posla”, a pored Petra Božovića u predstavi se pojavljuju glumci Ljubiša Savanović, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Nikolina Jelisavac. “Mi smo ovu predstavu igrali u puno gradova i uglavnom su bile pozitivne reakcije,a mislim da je tako bilo i večeras u Gradišci” kaže Sandra Ljubojević, glumica. Odnosi između oca i sina koji su odrastali u različitim vremenima, glavna su tema ove predstave.Odluka oca da ne ostavi stan sinu i snahi, pokreće borbu. Glumci su uspjeli dočarati realni svijet u kojem živimo, unutrašnje borbe koje svi vodimo. Oni kažu da je predstava zbog svoje radnje i tematike svima namijenjena.
Ova predstava  odigrana je u Gradišci zahvaljujući dobroj saradnji koju Grad pozorište od 2008. godine od kako je nastalo ima sa Narodnim pozorištem RS. „Ovo je za nas velika stvar“ kaže Draško Vidović, direktor Grad pozorišta Gradiška.
Nakon što u Gradišci prvi put odigraju predstavu „Boing boing“ koju trenutno pripremaju glumci Grad pozorište sa ovim komadom gostovaće u Narodnom pozorištu RS.

Foto: Radimirović Goran Riro