Održana premijera predstave Ja sam pas i zovem se Salvatore

Gradsko pozorište Gradiška je sinoć izvelo svoju drugu premijeru u ovoj sezoni, a riječ je po prvi put o monodrami, koja je autorski projekat naše kolegice iz Zrenjanina Jelene Kesić.

Predstava Ja sam pas i zovem se Salvatore je dirljiva i emotivna priča o jednom običnom psu mješancu, njegovom pogledu na život, o psu koji se nađe u paklu nesretnog rata devedesetih, i njegovom pokušaju da shvati zašto ljudi rade loše stvari jedni drugima. Ova predstava govori o odnosu pasa i ljudi, toj ljubavi i povezanosti, želji da budemo jedni kraj drugih, vezi i prijateljstvu za čitav život. Jelena u ulozi Salvatorea je doprla do srca publike i probudila duboke emocije svih nas koji imamo, ili smo imali nekog psa za kojeg smo se vezali u životu. Kroz ovu priču o psu, mnogo više saznajemo o sebi samima, o nama ljudima i našim tamnim stranama.

Posebnu čast nam je učinio pisac komada Veselin Gatalo, koji je svojim prisustvom uveličao sam čin premijere, i koji je imao samo riječi hvale za ovaj naš poduhvat, te smo dobili još jednog važnog prijatelja našeg pozorišta i našeg grada, nastavljajući saradnju, i u budućnosti.

Svi vi koji niste bili na premijeri ove dirljive i emotivne priče imate priliku da je pogledate u subotu 12. juna, u 20h u maloj sali Kulturnog centra.