O nama

Grad Pozorište osnovano je 9. 12. 2007. godine na Osnivačkoj skupštini u Gradišci. Pozorište je osnovano na inicijativu mladih gradiških glumaca: Draška Vidovića, Admira Mešića, Zlatana Vidovića, Mirele Predojević i Đorđa Jankovića, a uz podršku Opštine Gradiška.

Pozorište je pokrenuto sa ciljem popularizacije pozorišne umjetnosti u Gradišci. To je korak više da opština preraste u grad jer je pozorište jedan od glavnih kulturnih simbola svakog grada.

Pozorište je počelo sa radom 25. 04. 2008. godine premijerom prdstave Luda Lova na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci. Nakon toga premijera iste predstave u Gradišci u obnovljenom Kulturnom Centru, odigrana je 23. septembra 2008. godine.

Slijede predstave Audijencija u decembru 2008. godine, Neke djevojke 2009. godine, Do posljednjeg daha 2010. godine, Ne igraj na Engleze  premijera 2011. godine.

Svaka od ovih predstava igrana je više puta osim Gradiške, u mnogim gradovima u zemlji i inostranstvu. Predstave su igrane i na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Grad pozorište zapošljava dva profesionalna glumca i jednog pomoćnog radnika. Ostali radnici i umjetnici angažuju se honorarno. Djelujemo u prostorijama Kulturnog centra Gradiška.

U sklopu Grad pozorišta pokrenut je i Omladinski studio kojeg čine amateri uzrasta srednje škole. Studio je počeo sa radom u proljeće 2011. godine. Članovi studija su igrali premijeru predstave Pokondirena tikva u reziji Draška Vidovića u decembru 2011.godine. Predstava je ucestvovala na FEDRI, amaterskom festivalu u Bugojnu.