Otvarač za konzerve na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja

Gradsko pozorište Gradiška će u srijedu 29. 07. 2020. godine u 21 h odigrati drugu reprizu predstave Otvarač za konzerve,  na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja (Kafana “Staro mjesto”).

Premijera predstave je odigrana 17. 06. 2020. godine, a prva repriza 20. 06. 2020. godine u Kulturnom centru, a drugu reprizu igramo na otvorenom uz poštovanje epidemioloških mjera zbog pandemije, te će broj publike biti ograničen na 50 posjetilaca uz propisani razmak između stolica.

Posjetioce molimo da iako igramo vani nose maske i sjede na propisanoj udaljenosti.

Ulaz na predstavu je besplatan, uz pozivnicu koju možete preuzeti u Kafani “Staro  mjesto”.

Predstava Otvarač za konzerve je više nego aktuelna u ovo vrijeme pandemije i karantina, jer govori o dvojici potpuno različitih ljudi, koji su se sklonili u svojevrsni karantin, jer se na planeti desila velika katastrofa i možda su posljednji preživjeli na Zemlji.

Vani ne mogu, a sve što imaju su konzerve graška i nekoliko paketa kolača. Tragikomična situacija u kojoj se nalaze tjera ih da svako na svoj način pokušava da se domogne konzervi i kolača od onog drugog, koristeći razne apsurdne i sulude načine. Predstava je komedija i svojevrsna klovnovska igra koja će nasmijati, ali i zamisliti publiku o tome šta je to čovjek i kako se transformiše u uslovima u kojima je zatvoren, a hrane ima još za nekoliko dana. Ova priča nam je svima  donekle,  ovih mjeseci bila  poznata, pa vas pozivamo da je vidite na sceni u jednoj tragikomičnoj farsi koja se zove Otvarač za konzerve, a koja će vam sigurno popraviti raspoloženje, a time i imunitet.