Otvarač za konzerve ponovo na ljetnoj sceni

 

Gradsko pozorište Gradiška će zbog velikog interesovanja publike odigrati predstavu Otvarač za konzerve, na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja (Kafana Staro mjesto) u četvrtak 17. 09. 2020. godine sa početkom u 20 h, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Broj publike je ograničen na 50 posjetilaca, a ulaz je slobodan uz kartu pozivnicu koju možete preuzeti u Kafani Staro mjesto.

Ovo će biti peto izvođenje ove predstave čija premijera je bila 17. juna ove godine, i to je uspjeh našeg pozorišta, koje uprkos pandemiji, poštujući mjere nadležnih nastavlja svoju misiju da edekuje, nasmijava i podiže raspoloženje svojoj publici.

Predstava Otvarač za konzerve je više nego aktuelna u ovo vrijeme pandemije i karantina, jer govori o dvojici potpuno različitih ljudi, koji su se sklonili u svojevrsni karantin, jer se na planeti desila velika katastrofa i možda su posljednji preživjeli na Zemlji.

U spoljašnji svijet ne mogu, a sve što imaju su konzerve graška i nekoliko paketa kolača. Tragikomična situacija u kojoj se nalaze tjera ih da svako na svoj način pokušava da se domogne konzervi i kolača od onog drugog, koristeći razne apsurdne i sulude načine. Predstava je komedija i svojevrsna klovnovska igra koja će nasmijati, ali i zamisliti publiku o tome šta je to čovjek i kako se transformiše u uslovima u kojima je zatvoren, a hrane ima još za nekoliko dana. Ova priča nam je svima  donekle,  ovih mjeseci bila  poznata, pa vas pozivamo da je vidite na sceni u jednoj tragikomičnoj farsi koja se zove Otvarač za konzerve, a koja će vam sigurno popraviti raspoloženje, a time i imunite.

Predstavu je režirao poznati hrvatski glumac Stojan Matavulj, a u predstavi igraju glumci Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović i Admir Mešić.