Pastorala i dalje na pozornici

Gradsko pozorište Gradiška je u protekla tri dana  uz pokroviteljstvo gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića izvelo predstavu  Pastorala za učenike srednjih škola.

Naši glumci su odigrali pet predstava u toku tri dana, i oduševili naše srednjoškolce, ali i profesore. Ova trodnevna manifestacija imala je za cilj približiti pozorište i pozorišnu umjetnost našim srednjoškolcima, te im omogućiti da u sklopu školske nastave pogledaju predstavu koja je primjerena njihovom uzrastu.

Gradsko pozorište Gradiška je ovim činom dobilo novu publiku za buduće pozorišne predstave, ali i zainteresovalo neke od đaka da se pridruže našem Omladinskom studiju. Tokom tri dana predstavu Pastorala pogledalo je  više od 1300 srednjoškolaca što je za naše pozorište veliki uspjeh, ali i organizacioni, umjetnički i logistički izazov koji smo uspješno svladali. To smo uspjeli uz veliku pomoć Kulturnog centra, Gradske uprave Gradiška  i Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Gradiške.

Zahvaljujemo direktorima i profesorima Tehničke škole, Gimnazije i Srednje stručne i tehničke škole koji su zajedno sa nama realizovali ovaj događaj i organizovali svoje đake da posjete naše pozorište.

Za sve one koji dosad nisu vidjeli ovu predstavu, a i one koji žele da je pogledaju opet predstava Pastorala će biti odigrana ponovo u ponedeljak 04. aprila 2022. godine u 20.časova.

Predstava Pastorala je urnebesna komedija čija radnja se dešava u našem selu Laminci za vrijeme Ilindanskog zbora. Pisac teksta je naš poznati komediograf Radoslav Pavlović – Lale (Moj rođak sa sela, Šovinistička farsa.Balkanska pravila, Mala…)-

U predstavi igraju mladi banjalučki glumci : Dragana ilić, Svetozar Babić, Smiljana Marinković i Anando Čenić. Reditelj predstave je Admir Mešić.

Ulaznic ulaznice po cijeni od 6KM možete nabaviti na blagajni Kulturnog centra.