Pastorala pred gradiškom publikom

Nakon dva mjeseca rada sa kratkim prekidom zbog pandemije, sinoć je u Kulturnom centru u Gradišci odigrana premijera predstave Pastorala.

Ovo je naša prva premijera ove godine, a izuzetno smo ponosni što smo gradiškoj publici predstavili nova mlada lica, a posebno našu sugrađanku Draganu Ilić, koja je prošle godine diplomirala glumu na Akdemiji umjetnosti u Banja Luci, a svoje prve glumačke korake napravila je u Omladinskom studiju našeg pozorišta prije sedam godina.

Mladi glumci su svojom igrom oduševili gradišku publiku, pokazali svoj raskošni talenat i izmamili osmjehe i aplauze kod publike, čiji broj je bio ograničen zbog trenutnih epidemioloških mjera.
Bez obzira na tu činjenicu atmosfera je bila kao da je puna sala, publika je uživala zajedno sa glumcima u ovoj veseloj i neposrednoj ljubavnoj igri, čija radnja se odvija u selu Laminci u vrijeme Ilindanskog zbora.

Ova predstava je nakon godinu dana borbe sa pandemijom pravo osvježenje i jedna relaksacija, to je predstava koja nas vraća u mladost i vremena kad nije bilo socijalne distance.

Večeras igramo prvu reprizu, a sutra drugu u 20h, a preostale karte za drugu reprizu možete kupiti u Kulturnom centru od 18h, danas i sutra.

Foto: Radimirović Goran Riro