Pastorala u Gornjim Podgradcima

Predstava “Pastorala”našeg pozorišta će biti izvedena u Domu kulture  u Gornjim Podgradcima, u četvrtak  12.05 u 20.časova.

Ovo je zajednička akcija dvije ustanove kulture Gradskog pozorišta Gradiška i Kulturnog centra Gradiška, kako bi se i u našim seoskim sredinama u kojima postoje adekvatni tehnički uslovi, ponudio dobar kulturni sadržaj i promovisala pozorišna umjetnost.U ovoj sezoni 2021/22 smo uspjeli realizovati gostovanja u Vrbaškoj, Gornjim Podgradcima i Novoj Topoli sa različitim pozorišnim predstavama.

Ovaj put smo drugi put u Gornjim Podgradcima u ovoj sezoni , ali sada sa odličnom komedijom “Pastorala” našeg pozorišta koja je na našem repertoarau od maja prošle godine.

Predstava Pastorala rađena po tekstu poznatog srpskog pisca Radoslava Laleta Pavlovića (Moj rođak sa sela, Šovinistička farsa , Mala, “Balkanska pravila…), a radnja predstave dešava se na selu, adaptirana tako da se priča odvija u Gradiškom selu Laminci u vrijeme Ilindanskog zbora. Predstava je priča o dva mlada para, jednog sa sela, drugog iz grada, koji u ljetnoj atmosferi Ilindanskog zbora, uživaju u ljubavnom zanosu i mladalačkoj energiji. Momci bi da se žene, a djevojke propituju tu njihovu spremnost i iskrenost, u vrtlogu strasti, privlačenja i odbijanja. Ovo je priča o čistoj ljubavi, mladalačkoj zaigranosti, o tradiciji koju zaboravljamo, o životu na selu, njegovoj ljepoti i prirodi kao iskonskom rajskom mjestu, gdje je i sve počelo između muškarca i žene, gdje je i nastao ovaj naš svijet u potrazi za onim što je jedino vrijedno,a to je ljubav.

Ulaznice po cijeni od 5 KM ,možete kupiti u pretprodaji na biletarnici Kulturnog centra, a na dan predstave od 19 časova u Domu kulture u Gornjim Podgradcima.