Pastorala u Novoj Topoli

Kulturni centar Gradiška i Gradsko pozorište Gradiška vas pozivaju na predstavu Pastorala, koja će biti izvedena u Domu kulture Srbija u Novoj Topoli u utorak 15. marta 2022. godine u 20 časova.

Ovo je zajednička akcija ove dvije ustanove kulture, kako bi se i u našim seoskim sredinama u kojima postoje adekvatni tehnički uslovi, ponudio dobar kulturni sadržaj i promovisala pozorišna umjetnost.U ovoj sezoni 2021/22 smo uspjeli realizovati gostovanja u Vrbaškoj, Gornjim Podgradcima i Novoj Topoli sa različitim pozorišnim predstavama.

Ovaj put smo drugi put u Novoj Topoli, ali sada sa odličnom komedijom Pastorala našeg pozorišta koja je na našem repertoarau od maja prošle godine.

Predstava  Pastorala je rađena po tekstu poznatog dramskog pisca Radoslava Pavlovića Laleta, a adaptirana tako da se radnja odvija u selu Laminci tokom Ilindanskog zbora u kojoj pratimo četvoro mladih ljudi u kovitlacu strasti i ljubavi, koji se međusobno igraju i preispituju svoju vjernost i želju da budu voljeni.

Priča će biti bliska i našoj publici u Novoj Topoli jer ovo je priča i o Lijevču polju, običajima i seoskom životu i žargonu, odnosu između grada i sela, između prirodnog i vještačkog.

Ulaznice po cijeni od 5 KMmožete kupiti u pretprodaji na biletarnici Kulturnog centra, a na dan predstave od 19 časova u Domu kulture Srbija u Novoj Topoli.