Premijera Kumova

Grad pozorište Gradiška, novu pozorišnu sezonu otvara premijerom predstave “Kumovi”, pisca Dušana Kovačevića, a koja će se odigrati u četvrtak 26. 11. u 20 h u Kulturnom centru u Gradišci.

Ovo je nastavak saradnje sa našim najpoznatijim živućim komediografom, koji je bio naš gost 2013. godine kada smo igrali njegovu predstavu “Generalna proba samoubistva”, koja je na pisca ostavila pozitivan utisak. Na osnovu toga dobili smo od akademika Dušana Kovačevića besplatno autorska prava na sva njegova djela, te smo za ovu sezonu odabrali “Kumove”.
To je savremena tragikomedija koja govori o kumstvu,o odnosu psa i čovjeka, postavlja razna pitanja, a sve u prepoznatljivom  Kovačevićevskom humoru i satiri.

Predstavu režira Dekan Akademije umjetnosti, prof.dr Luka Kecman koji je uspješno režirao i našu prethodnu predstavu “Generalna proba samoubistva”.

U predstavi igraju pored glumaca našeg pozorišta Draška Vidovića i Admira Mešića, i naše banjalučke kolege Miljka Brđanin, Renata Agostini i Velimir Blanić.

kumovi_plakat