Premijera Ljubavi

Predstava „Ljubav“ Grad pozorišta Gradiška sinoć je premijerno izvedena u Kulturnom centru u Gradišci. U predstavi, koju je po tekstu Mjurel Šizgel režirao Zlatan Vidović, glume Miljka Brđanin, Admir Mešić i Đorđe Janković, koji su burnim aplauzom i ovacijama publike nagrađeni po završetku predstave.

Ovom predstavom Grad pozorište Gradiška proslavio je deset godina rada. Ovakvom predstavom ne mogu se pohvaliti ni neke veće produkcije u okruženju, a uradili smo je da na neki način oplemenimo naš grad”, kaže režiser predstave Zlatan Vidović Vidović nakon predstave. – Uslovi u kojima rade pozorišta su jako teški i ali smo uspjeli da uradimo komediju, koja u sebi ima i kabaretski pristup, stendap elemente i dobru koreografiju.

Glumac Grad pozorišta Gradiška Admir Mešić ističe da je ovo najkvalitetnija predstava u deset godina postojanja “Grad pozorišta” i da je publika aplauzima pokazala da se mukotrpan rad isplatio. “Na pravi način smo proslavili deseti rođendan i našoj publici podarili jedan odličan pozorišni proizvod”, naglasio je Mešić.

Glumica Miljka Brđanin čestitala je deseti rođendan “Grad pozorištu”, ističući da je veliki korak za kulturu da se stvara još jedno pozorište u Republici Srpskoj koje može da postane i profesionalno. Ona je istakla da joj je bilo zadovoljstvo raditi ovu predstavu, da je bilo zanimljivo ali i naporno, te da je trud urodio plodom.

Direktor Grad pozorišta Gradiška i producent predstave Draško Vidović naveo je da je predstava Ljubav dvanaesta profesionalna predstava ovog pozorišta, te da je prije deset godina, 22. septembra 2008. godine, na istoj sceni odigrana njihova prva predstava “Luda lova”. Onć je istakao da je predstava “Ljubav” veoma kvalitetna i da se Grad pozorište Gradiška može s ponosom predstaviti publici u Republici Srpskoj i regionu. Vidović je zahvalio na podršci Opštini Gradiška, Kulturnom centru, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i svima koji su pomogli u pripremi ove predstave.

Repriza Ljubavi zakazana je za 9. oktobar 2018. godine.

Foto: Radimirović Goran Riro