Premijera predstave Otvarač za konzerve Gradskog pozorišta Gradiška

U srijedu 17. juna 2020. godine Gradsko pozorište Gradiška odigraće premijerno predstavu Otvarač za konzerve, francuskog pisca, reditelja i glumca Viktora Lanua, a u režiji poznatog hrvatskog glumca Stojana Matavulja.

Radi se o tragikomičnoj farsi u kojoj, nakon neodređene svjetske kataklizme, u skloništu, Lanu suprotstavlja dvojicu jedinih preživjelih: intelektualca i prostodušnog seljaka. Vidović će igrati ulogu dobroćudnog neobrazovnog čovjeka, dok će u ovoj, potpuno drugačijoj komediji, kakvu dosada gradiško pozorište nije radilo, ulogu intelektualca igrati glumac Admir Mešić.

Ovo je treća premijera Gradskog pozorišta u sezoni 2019/2020 i njom će biti zatvorena još jedna uspješna sezona našeg pozorišta.Ova predstava trebalo je premijerno biti izvedena 27. marta 2020. godine na Svjetski dan pozorišta, ali je zbog pandemije rad na njoj obustavljen, da bi bio nastavljen početkom juna.

Premijera predstave kao i repriza u subotu 20. juna, biće izvedena u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci, a zbog trenutne situacije vezane za Korona virus, broj publike biće ograničen na 50 posjetilaca.

Sve predstave počinju u 21h, a ulaz je isključivo sa pozivnicama.