Šećer je sitan, osim kad je kocka

Grad pozorište Gradiška i Kulturni centar Gradiška Vas pozivaju na hit komediju Šećer je sitan, osim kad je kocka pozorišta Jazavac, koja će biti odigrana srijedu 28. novembra od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra.

Pozorišni komad  Šećer je sitan, osim kad je kocka bavi se pitanjima bračnih odnosa i problemima koje brak nosi. Ulazeći u brak, junaci predstave , Zoran i Nevenka, nemaju jasnu sliku ni šta je brak niti ko su oni. Tako ulaze u niz problema koji kulminiraju stalnim nerazumijevanjem i borbom ega.

Ovi problemi su prepoznatljivi i svako ko je u braku, može da osjeti i prepozna situacije koje ovaj komad postavlja pred gledaoce. Svaki čovjek i žena koji su u publici, ali i u braku, osjetiće u istinitost tih situacija; osjetiće da je borba u koju ulaze supružnici iskrena i bespoštedna. Ta, nazigled svakodnevna i obična prepirka, prerastu u otvoren sukob koji kulminira razlazom pred razvod braka.

Prema riječima reditelja ovaj komad pisan je kao komedija, ali ima neke elemente melodrame, samo da bi priča imala svoj okvir. Suštinski, to je moderan, fragmentarni dramski tekst, sa lokalnim šmekom, pisan da nasmije i natjera ljude da se zamisle nad svojim životom i – brakom.”

Tekst i režiju potpisuje :Nikola Pejaković

Igraju: Aleksandra Spasojević, Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin i Željko Mitrović.

Srijeda, 28. novembar 2018. u 20  časova

Mala sala Kulturnog centra

Cijena ulaznice 6 KM