Skupština

Gradsko pozorište Gradiška vas poziva na predstavu naših prijatelja iz Banja Luke, Gradskog pozorišta Jazavac, koji će za našu publiku odigrati predstavu Skupština, koja će vas nasmijati do suza.

Kako izgleda porodična skupština i koliko se razlikuje od one koju pratimo na malim ekranima, ko je prešao cenzus, a ko će nastradati rebalansom budžeta znaće te ako dođete na predstavu  Skupština u subotu 26. marta u 20 h u maloj sali Kulturnog centra.

Naizgled tipična porodica, sve svoje odluke donosi zasjedanjem porodičnog vijeća, gdje glasaju o najbanalnijim odlukama kao što su pranje suđa, jelovnik, nabavka tableta ili renoviranje sobe.

Kada glava porodice Branko, kojeg je utjelovio Aleksandar Stojković Piksi odstupi sa mjesta predsjednika Skupštine, nastaje borba za vlast njegove supruge Žane, koju tumači Nataša Ivančević, i djece Ane i Nemanje, koju su utjelovili Anja Stanić i Senad Milanović.

Ni u ovoj “skupštini” nije bilo moguće proći bez stranog faktora, a u toj ulozi se našao Marko Nedeljković, koji je sjajno utjelovio lik Nijemca, Aninog momka, koji takođe dobija pravo glasa, a na kraju pokazuje i kako s vremenom postajemo dužnici upravo tom stranom faktoru, sa kamatama koje ćemo plaćati do kraja života.