Staklena menažerija

Pozivamo vas na pozorišnu predstavu  Staklena menažerija pozorišta  Jozo Ivakić  iz Vinkovaca, koja će biti izvedena u četvrtak 27. februara od 20.00 časova u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci.

Staklena menažerija prvi je veliki pozorišni uspjeh dramskog klasika 20. vijeka Tenesi Vilijamsa, premijera ove drame na Brodveju 1944. otkrila ga je kao značajno ime, a sam je komad zapravo postao nukleus za sve ono što će kasnije napisati. Svijet kojega nastanjuju Vilijamsovi junaci nije osobito vedro mjesto, ljudska nerealiziranost u tijesnim okvirima provincijalnog života pritisnutog konvencijama i obzirima probija iz svake njegove rečenice, a jedino čime se njegovi anti-junaci suprotstavljaju takvom svijetu su bogata mašta i još bogatije samozavaravanje. U minucioznim psihološkim studijama od kojih su sastavljene Vilijamsove drame problemi su univerzalni, ma koliko junaci bili specifični, a okolnosti naizgled lokalne.

Reditelj i autor dramaturške adaptacije je Dražen Ferenčina koji uz saradnike potpisuje i scenografiju te odabor muzike, kostime je odabrao Zvonko Majdiš, a igraju: Areta Ćurković, Matea Marušić, Vladimir Anić i Ivan Vukelić.

 Ovo je prva saradnja Gradskog pozorišta Gradiška i nekog pozorišta iz Hrvatske.

Četvrtak, 27. februar 2020.god. u 20 časova

Mala sala Kulturnog centra Gradiška

Cijena ulaznice 6 KM