Ženski razgovori izvedeni na FEDRI

Omladinski studio Grad pozorišta je 17. jula 2016. godine u Bugojnu izveo predstavu “Ženski razgovori” u sklopu takmičarskog programa ovog pozorišnog festivala. Ovo je naše drugo gostovanje na ovom festivalu. Omladinski studio našeg pozorišta je 2012. godine izveo predstavu “Pokondirena tikva”. Ovaj festival ima veliku tradiciju i za naše pozorište je veliki uspjeh da smo ove godine imali priliku predstaviti naš Omladinski studio ali i naš grad, te uspostaviti kontakte sa drugim pozorištima i pozorišnim radnicima u BiH.

Djevojke su ostavile pozitivan utisak i izmamili osmjeh festivalskoj publici u Bugojnu. Veliki broj medija prenio je vijest o našem učešću na festivalu i time se medijski predstavljamo široj publici u našoj zemlji. Predstava “Ženski razgovori” na repertoaru našeg pozorišta je više od godinu dana i odigrana je deset puta. Ovim nastupom na 44. Fedri završavamo još jednu uspješnu sezonu Grad pozorišta i pripremamo se za iduću koja počinje u septembru.

Zahvaljujemo se svim našim prijateljima,vjernoj publici, našoj Opštini i Ministarstvu prosvjete i kulture RS, koji nam pomažu u našem radu kako na profesionalnom, tako i u amaterskom radu sa našim Omladinskim studiom.

72