Žensko srce u šinjelu oduševilo Gradišku

U petak 15. marta Gradsko pozorište Gradiška ugostilo je predstavu “Žensko srce u šinjelu”, po tekstu Mihajla Vitezovića, a u režiji naše slavne glumice Mirjane Karanović.

U prepunoj sali Kulturnog centra publika se i smijala i plakala, gledajući sjajne glumačke kreacije Nine Grahovac, Jovane Petronijević i Vesne Paštrović,k oje su oživjele na sceni likove tri heroine iz Velikog rata, koje su se herojski borile u Srpskoj vojsci: Milunku Savić, Floru Sends i Nadeždu Petrović.

Predstava je pokazala raskošni talenat naših glumica, ali i bila svojevrsni čas istorije, koji nas je podsjetio na hrabrost, srčanost i snagu ove tri heroine, njihovu epiku i borbenost. U ovom mjesecu kada se obilježava “Dan žena”,u godini poslije velikog jubileja “100 godina od pobjede Srpske vojske u Velikom ratu”, Gradsko pozorište Gradiška je svojoj publici podarilo priču o ženama koje nisu samo “slabiji pol” i u “sjeni muškarca”, nego žene od kojih muškarci i danas mogu da nauče mnogo o snazi duha, hrabrosti i odanosti. Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila glumice u predstavi, koje su na našoj sceni odigrale zahtjevnu i emotivno jaku priču.

Druženje sa ekipom predstave nastavljeno je  u restoranu “Carpe Diem”, gdje je za dobro raspoloženje bio zadužen Predsjednik Skupštine Opštine Gradiška, Milenko Pavlović-Miler.