Premijera Učitelja u lancima

Na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u Gradišci 21.09 u sklopu proslave Slave grada Male Gospojine, premijerno je prikazan dokumentarno-igrani film “Učitelj u lancima”, autora Milana Pilipovića, koji govori o liku i djelu učesnika Sarajevskog atentata Veljka Čubrilovića i njegovoj porodici.

Film je snimljen u produkciji Zavičajnog muzeja i uz podršku Gradske uprave, a dio je projekta u okviru kojeg je u Gradišci izgrađen Trg Čubrilovića.
Scenarista igranog dijela filma, direktor i glumac Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović rekao je da je bilo lako raditi sa dobrom ekipom, te izrazio nadu da je ovo početak uspješne “filmske priče” u Gradišci.
Gradsko pozorište Gradiška je učestvovalo u realizaciji ovog filma u njegovom igranom djelu, i to je nastavak uspješne saradnje sa Zavičajnim muzejom Gradiška.Film je premijerno prikazan i u Novom gradu 29. septembra ,te u programu RTRS-a.

Osim Draška Vidovića, u filmu glume Zlatan Vidović koji igra Veljka Čubrilovića, te Miljka Brđanin, Admir Mešić, Đorđe Janković i drugi.